Wednesday, November 26, 2014

RETSEPTI NURK

Mulle meeldib igasugu uusi toite katsetada ja proovida.
Alles oli hitt banaani-muna pannkoogid. Nüüd on see vahetunud aga banaanileiva ning toordatlikoogi vastu. Mõlemad on ära proovitud ning minule väga maitsevad! Eriti just datlikook - olen suur datli sõber ning meie kodus leidub neid alati. 

TERVISLIK BANAANI LEIB
Koostis :
2 muna
2 küpset banaani
25g mett
1tl sidrunimahla
300g mandlijahu
1tl küpstuspulbrit
1/8tl meresoola
50g kreeka pähkleid
kookosrasv
VALMISTAMINE:
Kuumuta ahi 160 kraadini ja määri leivavorm kookosrasvaga. Vahusta munad mikseriga 2-3 min helekollaseks vahuks. Vähenda kiirust, lisa banaanid ja sega. Vala sisse mesi ja sidrunimahl ja sega läbi. Sega kuivad koostisained ja lisa munavahule kahes osas. Sega omavahel ning lisa kreeka pähklid. Seejärel pane taigen vormi ja aja laiali ühtlaseks. Küpseta 35-40 min, kuni leib on kuldpruun ja hambaorgi sisse torkamisel tuleb see puhtalt välja. Lase ahjus taheneda.


















TOOR- DATLI, PÄHKLI, MANDLI, KIIVI KOOK

Koostis:

Pool tassi mandleid 
Pool tassi pähkleid
2 tassi mahedatleid
1-2 kiivit 
1 mahlane apelsin 




VALMISTAMINE:

Kõigepealt tuleks mahedatlid, mandlid ja pähklid leotada. Selleks aseta nad eraldi kaussidesse vette likku sellise arvestusega, et nad oleksid leos umbes 6 tundi. 


Kui mandlid, pähklid, datlid on piisavalt kaua leos olnud, siis tuleks mandlid, pähklid esimese asjana jaheda kraanivee all (nt sõela kasutades) üle loputada. Datleid loputada vaja pole.


Koogi põhja tegemiseks vala leotatud mahemandlid, pähklid ja pool datlite kogusest blenderisse (mõlemad ilma leotusvedelikuta) ning blenderda segu ühtlaseks. Kata saadud seguga koogialus enamvähem ühtlaselt. Kihipaksuse võid teha nii paksu kui ise soovid.
Järgmine kiht: kiivi viilud
Pealmise kihi tegemiseks vala blenderisse ülejäänud datlid (ilma leotusvedelikuta) ning aplesinist pressitud mahl. Blenderda segu nii ühtlaseks kui soovid ning aseta kiivide peale.


Peale tegin blenderis mango, kiivi, chiiaseemnete kastme. Kaunistasin goji marjadega.

Mul siin hispaanias polnud veel siis õiget vormi, kuhu kook asetada. Natuke naljaka kujuga tuli aga nu lõpptulemusele see ei lugenud - maitse on oluline ning see maitses küll imeimehästi.



Toorkook issile

Lisan veel ühe datlitest valmistatud lemmikampsu:
Imelihtsad küpsised, mis koosnevad vaid kahest komponendist - kookoshelbed ja datlid. Datlid peavad olema hästi pehmed ja mahlased.

Koostis:
100 g kookoshelbeid
100 g suuri ja pehmeid datleid(eemalda kivid)
   
Kuumuta ahi 175 C.
Pane datlid ja kookoshelbed kannmikserisse või köögikombaini. Püreesta ühtlaseks peeneks puruks, ent mitte pastaks.
Suru segu tugevasti kokku väikesteks pallideks, vajuta lapikuks ning aseta küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile.
Küpseta 8-10 minutit, lase jahtuda ja serveeri. (Allikas nam nami retseptinurk)

MAITSVATE ELAMUSTENI!
TULESÄDE!


No comments:

Post a Comment