Friday, November 7, 2014

MINU MENÜÜ

Enda toidukordade ülesse kirjutamine aitab sul oma söömist lihtsamini kontrolli alla saada. Enda üleskirjutatu nägemine aitab sul vähem süüa.
Tunnistan, mul ei ole söömisega probleeme olnud, söön seda, mille järgi parasjagu isu.

Kuidas saan ma aga anda soovitust neile, kellel söömisega mured, et kirjuta ülesse kõik söögikorrad, kui seda ise teinud ei ole?

Seega otsustasin, et teen selle ise kenasti läbi ning lisan ka siia. Pean tõdema, et see töötab suurepäraselt ning soovitan kõigil seda proovida. Küpsiste järgi ei tahtnud kohe kuidagi käsi tõusta kuna ei taha ju oma toidukordade tabelit ära rikkuda. 


PÜHAPÄEV

HOMMIK:
Munad benedicti moodi, lõhe, avokaado, spargliga.
Joogiks lihtsalt soe vesi, millele lisan ohtralt laimi.

Kuidas tegin? Kuumuta potis paar liitrit vett ja lisa sidrunit, pisut soola. Löö munad koorest ettevaatlikult välja, näiteks kohvitassi. Munakollane peab jääma terveks! Järgnevalt lisa munad õrnalt keevasse vette. Vajadusel lükka munavalget kollase peale. Minul esimesed korrad läksid munad katki aga nüüd tuleb juba täitsa ilusti välja. Kuumuta mune vees 2-4 minutit ja valmis uputatud munad tõsta vahukulbiga taldrikule.

Serveeri vastavalt enda soovile, kas teravilja kukkliga, sepikuga või leivaga. Peale käib tegelikult klassiklaline majoneesi, juustukaste aga mina tegin endamoodi kastme: koorisin mango, panin blenderisse, lisasin ainult pisut juustu ning mõnus kaste valmis oligi.




LÕUNAOODE:
Puuviljad, datlid, pähklid ( neid söön alati vahepalaks kui kõht nurrub )


LÕUNA:
Kohalik kala, köögiviljad.
Kõrval terakukkel
Joogiks värskelt pressitud apelsini mahl
Magustoit: ahjus küpsetatud õun kaneeliga.






ÕHTUOODE:
Mandariinid, õun.
Mango ja laimi sorbee


ÕHTU:
Salat : rucola, tomat, oliivid, õun, pirn, kitsepiimajuust, chiaseemned.
Joogiks soe vesi sidruniga.


TEISIPÄEV

HOMMIK:
Muna, idude, spargli, foie graga. Mulle meeldib kui muna on pool toores, voolav ning ainult ühelt poolt küpsetatud. Foie grad ja muna tegelikult eriti koos ei sööda aga kuna kapp oli foie grad täis, siis lisasin seda igale poole, kuhu võimalik.
Joogiks tegin rucola, kiivi, maca, avokaado smuuti.



LÕUNA:
Sõime väljas. Kreveti vaagen, kõrval kukkel.
Joogiks värskelt pressitud mahl ning pokaal valget veini.



ÕHTU:
Tegin lihtsalt klassikalise taldriku: tomat, basiilik, mozarella, balsaamiko ja oliiviõliga.
Joogiks vesi marjadega.
Magustoit: cherimoya, milllele pigistasin peale laimi. Cherimoya on puuvili aga maitseb nagu kreem brülee.




KOLMAPÄEV

HOMMIK:
Kreeka jogurt, maca pulber, siis pigistasin pool laimi ning lisasin granaatõuna.
Joogiks värskelt pressitud mahl.

LÕUNA:
Käisime jaapani restoranis. Eelistame puhtaid ja värskeid maitseid e. sashimi on lemmik.
Joogiks värskelt pressitud mahl, vesi.



ÕHTU:
Tegin kinoa rohelise salati, padronestega ja kitsejuustuga.
Joogiks soe vesi sidruniga.




NELJAPÄEV

HOMMIK:
Täistera müsli puuviljadega + kreeka jogurt ning mango, kiivi, maca, chiaseemnete, banaani kastme tegin blenderis peale.
Joogiks coconut water.




LÕUNA:
Käisime söömas. Mina sõin veise tartari. Ehk siis toores liha, toore munaga.
Jook pokaal punast veini, vesi.



ÕHTU:
Tegime padroneseid e väiksed rohelised piprakaunad. Eestis olen neid leidnud Solarisest, Stockmannist ning vahel selverist. Kuumutad lihtsalt pannil oliiviõliga ning pärast raputad meresoola peale. Tõeliselt maitsvad! Väga pop pala Hispaanias.
Joogiks vesi.



REEDE

HOMMIK:
Krevetid spargli, avokaado ja rohelise salatiga. Krevetid on siin nii nii soodsad ja värsked. 20 tiigerkrevetti maksab ainult 2 eurot. Kodus eemaldan enne pannile panekut krevettidel pead. Asetan pannile ning lisan küüslauku, tšillit, sidrunit ning hoian pannil kaane all umbes 4-5 minutit. Kui enamus teevad krevette võiga, siis mina teen, kas kookosõliga või oliiviõliga. Maitseb sama hästi tegelikult!




LÕUNA:
Köögivilja supp kanaga. Täistera kukkel.
Juust aprikoosi moosiga
Joogiks värskelt pressitud apelsini mahl.


ÕHTU:
Sõime väljas. Kohalik kala ning shampuse/koore kastmes karbid.
Jook. Värskelt pressitud apelsini mahl. Pokaal valget veini. Vesi






LAUPÄEV

HOMMIK:
Müsli  mandli piimas, millele lisasin granaatõuna, mangot, pirni, goji ja inka marju.
Jook vesi.




LÕUNA:
Soe salat spargli, padroneste, redise, mozarella, goji marjadega.
Jook soe vesi laimiga.



ÕHTU:
Käisime India restoranis.
Kana kookose mango kastmes. Küüslaugu naan ( nende leib).
Jook: vesi





ESMASPÄEV

HOMMIK:
One side up muna punapeedi, kodujuustuga(kitsepiimast). Sealiha sink. Sepik oliivipastaga.
Joogiks soe sidruniga vesi.





LÕUNA:
Tegin krevette rucola, spargli, redisega.
Jook coconut water





ÕHTU:
Käisime külas. Sõin erinevaid tapaseid ( pisikesed tikuampsud). Juust viigimarja moosiga. Toorjuustu korvike.
Jook vesi.



MAITSVATE ELAMUSTENI!

TULESÄDE

No comments:

Post a Comment