Friday, January 3, 2014

KODUSED ILUNIPID

Ahhoiii sõbrakesed! Jagan teile kodus tehtavaid ilunippe, mis meie külmadesse ja pimedatesse õhtutesse kak ras sobivad!  Igasugune naiselik ettevõtmine teeb minu tuju igal juhul rõõmsaks, loodan et ka Sinu.


NÄOMASKID

Niisutava banaanimaski saab, kui lisada 1 sl püreestatud banaanile 1 sl mett, 1 munakollane ja 1 sl hapukoort. Maski hoida näol 15 minutit ja loputada jaheda veega.

Värskendava kurgimaski saab, kui nägu ja kael katta veerandtunniks õhukeste kurgiviiludega.


Kahvatut jumet aitab kaotada pärmimask.
Võta 1 sl pärmi ja sega see 2 tl veega (rasuse naha puhul), piimaga (normaalse naha puhul) või rõõsa koorega (kuiva naha korral). Segatud pasta tuleb määrida õhukese kihina näole ja kaelale. Hoia peal 10–15 minutit, seejärel pese maha. Pingul tunne maski kuivades on loomulik. Kui mask tekitab kipitust, tuleb see kohe maha pesta.

Viinamarjamask niisutab ja puhastab. Purusta mõned viinamarjad ning määri segu näole ja kaelale. Loputa mask maha 15 minuti pärast. Täiendatud viinamarjamaski saab, kui 2 tl viinamarjadele lisada 1 tl mett ja1 tl kohupiima.

Banaani-meemask on lihtne, aga väga tõhus kortsusiluja, kuuludes väidetavalt vananevate Hollywoodi kangelannade salarelvade hulka. Selleks tuleb võtta üks hästi küps banaan (piisab ka poolest) ning segada sinna juurde teelusikatäis mett. Kanda segu 20 minutiks näole, seejärel loputada.



Mask kohupiima ja piimaga - pehmendab ja rikastab nahka.
Hõõru 2 spl värsket kohupiima 1 spl piima ja 1 tl meega. Segu kanna näole 20-30 minutiks. Pese maha leige veega.

Taimeõlimask. Oliiviõli, virsiku- ja mandliõliga(mitte rafineeritud päevalilleõli)
Soojenda õli veevannis või vala kuumale lusikale. Immuta kuuma õliga õhukesed vatikihid. Aseta näole (jäta välja silmade-, nina- ja suupiirkond.). Kata vatt vahariidega, seejärel froteerätiga. Jäta segu näole 25-30 minutiks. Loputa leige veega. Pärast seda maski tundub nahk mõnusalt niisutatud ja toidetud. Selline mask sobib kuivale nahale.


JALAD KORDA
Leota jalgu ananassimahlaga täidetud kausis 15 minutit, siis loputa. Ananassiensüümid eemaldavad surnud nahakudesid palju efektiivsemalt kui pimsskiviga hõõrumine, kuigi paha ei tee seegi.


JUUKSED
Muna-mee-oliiviõlimask (niistutab, toidab, annab läike)
·2 muna
·1 supilusikas mett
·2 supilusikat oliiviõli
Sega muna ja oliivõli, seejärel lisa mett ning sega veel kord korralikult ära.
Kanna juustele,masseeri õrnade liigutustega.Pane pähe kilest vannimüts ning jäta üheks tunniks.
Seejärel loputa juukseid hoolikalt sooja vee ja šampooniga.

Õllepesu - loputa enda juukseid õllega. Annab juustele ilusa läike ning muudab juuksed tõeliselt pehmeks.


Asjad valmis ning läheb möksimiseks

PS! SOOVITAN VÄGA SEDA SAUNAJOOGA RAAMATUT! SEAL PEALE JOOGA KA PALJU ILUNIPPE,  HOOLITSUSI, RETSEPTE JNE. VÄGA, VÄGA MEELDIB! AITÄH KALLILE JANALE, KES SELLE MULLE KINKIS. :)


Juukseid tugevdav kaerahelbeleotis
Võta peotäis jämedaid kaerahelbeid, vala peale klaasitäis vett, lase seista üleöö. Seejärel kurna, hõõru saadud tõmmisega peanahka (2-3 korda nädalas).

Avokaadomask kuivadele juustele
Peenesta küps avokaado 2 spl puhta aaloegeeli (või kodusest taimest pressitud mahlaga) ja 0,5 tl värskelt pressitud sidrunimahlaga. Kanna 20 minutiks puhastele juustele, seejärel loputa.

Takuste juuste korral
Näpista taime küljest üks aaloeleht, peenesta, pressi mahl välja. Lisa mahl juuste loputusvette.

Sära andev loputusvesi
Võta 1 sl kuivatatud lavendlit, 1 sl kuivatatud kummelit, 1 sl kuivatatud rosmariini, 250 ml õunaäädikat. Lase lavendlil, kummelil ja rosmariinil kaanega kaetud purgis õunaäädika sees kaks nädalat seista. Kurna ja vala pudelisse. Lisa 1 sl saadud segu 250 ml veele ja kalla pärast pesemist viimase loputusveena juustele.



KÜÜNED
Kui sa soovid küüsi tugevdada, lisa küünevanni tehes sinna oliiviõli. Väga hästi aitab ka ööseks küüntele riitsinuseõli kandmine.
Kui sul on väga pehmed ja nõrgad küüned, siis viili neid koos küünelakiga küüntel.



JÄRGMISTE NIPITAMISTENI! :)

TULESÄDE

No comments:

Post a Comment