Friday, February 1, 2013

JOO VETT!

Kuidas õppisin ära vee joomise? Kasutan selleks head nippi - jätan alati oma veepudeli nähtavale kohale. See tuletab kohe meelde, et jooma peab. Et vesi üksluiseks ei muutuks, selleks olen lisanud veele sidruni ingveri ja kurgiviile! 





MIKS JUUA VETT?

1. Vee joomine on väga efektiivne meetod isude vähendamiseks ning see täidab ka kõhtu, kirjutab Zest. Kui jood piisavalt vett, siis tunned vähem nälga ja ei söö liiga palju. 
2. Enne trenni ja treeningu ajal joomine annab energiat ja vähendab krampide ja nikastuste tekkimist.
3. Vee joomine mõjub hästi ka nahale, sest siis ei ole nahk nii kuiv ja sel on lihtsam vabaneda mürkidest ja bakteritest. 
4. Regulaarne vee joomine turgutab aju ja aitab keskenduda. Täpselt nagu auto, mis sõidab rohkema kütusega kaugemale, tõuseb ka sinu produktiivsus, kui sul ei ole janu.
5. Vesi aitab kehal vabaneda mürkidest ja jäätmetest, sest toetab normaalset soolestiku tööd, mis on hädavajalik. Vee joomine aitab vältidakõhukinnisust.
6. Kui su ei ole janu, siis töötab keha täisvõimsusel, väsimustunne ei teki nii kergesti.
7. Vesi soodustab hormoonide ja toitainete liikumist, mistõttu vabanevad ka endorfiinid ja tunned end õnnelikumana. Kui tervis on parem ja näed hea välja, siis tunned end ka paremini.
 


Päevas on kasulik juua umbes kaks liitrit vett, kui teed intensiivselt trenni, siis rohkemgi. Päevane veekoguse hulk on soovituslik, sest iga inimese organism on erinev.



Kokkuvõtteks :
Hoolitse, et sinu käeulatuses oleks alati veepudel, et saaksid väikeste lonksude haaval kogu aeg juua. Kui tunned janu, on organism veepuudust kannatanud juba mõnda aega. Kui jood kogu aeg lonkshaaval, siis on kerge organismi veejoomisega harjutada.


No comments:

Post a Comment