Saturday, November 17, 2012

Toitumine kehakaalu vähendamiseks


Kehakaalu langetamiseks soovitatakse süüa igapäevaselt järgmisi toiduaineid:

 

* Kala- heeringas, lõhe, forell jne
Kalades nagu lõhe, forell, heeringas jne on palju Omega-3 rasvhappeid, tänu millele on sul lihtsam saada vormi ( oomega-3 rasvhapetest on olnud eelnevalt minu blogis juttu).

* Marjad- vaarikad, maasikad, mustikad
Lisaks heale maitsele sisaldavad marjad ohtralt antioksüdante ja kiudaineid ning on leitud, et marjade söömine aitab vähendada  söögikorra järgselt veresuhkrutaseme kiiret tõusu (meeldetuletuseks- pidev veresuhkrutaseme kõikumine raskendab rasvapõletust)

* Munad
Munades on palju valku ning neis on palju B4 vitamiini, mille vajakajäämine võib põhjustada rasva ladestumist maksa ning vererõhu tõusu. Kaudselt aitab tõsta ka kasvuhormooni taset, mis on jälle üks potentsiaalne rasvapõletaja.

* Avokaado
Avokaadod sisaldavad rikkalikult antioksüdante ningpalju häid ja kasulikke rasvu.

* Pähklid
Pähklites on palju antioksüdante, valku, kiudaineid ning häid ja kasulikke rasvu. Mitmed uuringud on näidanud, et pähklite söömine viib parema keha koostiseni. Mis kõige tähtsam- nad aitavad täita kõhtu.





* Brokkoli ja lillkapsas
Ideaalne rasvapõletuse toit. Nad on ülimalt kiudainerikkad ning aeglustavad sarnaselt marjadele süsivesikute imendumist. Protsess, mis hoiab kõhu täis.


 * Porgand
Porgand on juurvili, mis sisaldab aeglaseid süsivesikuid ning kiudaineid, mis hoiavad meie seedimise korras. Lisaks sisaldab porgand suures koguses beta-karoteeni, mille keha muudab A-vitamiiniks.


No comments:

Post a Comment