Monday, June 11, 2012

Liikumine on sport!

Ostsin koju paar uut treeningvahendit - paar hantlit ning fit-palli. Kui vahel trenni ei jõuagi, siis saab ju kodus ka harjutusi teha. Fit-pall on mu väikestele sõpradele äge mängukaaslane ning samuti suurtele sõpradele, asi mis lõbustab kõiki, see võiks igas kodus olemas olla.


Hakkame palli mängima :)


FIT-PALL trennist :
Fit-pall on treeningvahend, mis aitab tugevdada lihaseid, arendada vastupidavust ja keha paindlikkust.
Treenida saab kõiki lihasgruppe.
Harjutuste hulk, mida fit-pallil teha saab, on piiramatu. Kui esimesed põhiharjutused selged, hakkavad keerulisemad variandid juba iseenesest välja tulema. Ja fantaasial tuleb lasta lennata – siis sünnivad parimad harjutused.

Harjutused fit-palliga
Tee kõiki harjutusi 3 seeriat, igaühes 10 kuni 15 kordust.
1. Harjutus jalalihastele.
Pane pall seina ja oma selja vahele, jalad aseta natuke ettepoole, hoia kõht sees ja selg sirge. Tee kükk nii, et pall püsiks, käed tõsta õlakõrgusele ette.

2. Harjutus kõhulihastele. 
 Toetu seljaga pallile, käed kuklal. Hinga sisse, välja puhudes tõsta kõhulihaste jõul ülakeha. Hoia lõug rinnast eemal.

3. Hajutus seljalihastele.
Toetu kõhuli pallile, käed kuklal. Hinga sisse ja tõsta ülakeha. Hoia keha sirge nagu joonlaud, ära siruta üle ega upita pead kuklasse, kael jäägu pikaks ja sirgeks. Välja hingates lasku alla.

4. Harjutus ülakehale.
Toeta jalad pallile ja käed põrandale õlgadest pisut laiemalt. Kõht hoia sees, et selg ei vajuks nõgusaks! Kõverda käsi küünarliigesest. Hoia kätekõverduse ajal jalgadega pallil tasakaalu. Säilita õige keha asend!

Tasakaal, siit ma tulen!!!
                    



No comments:

Post a Comment