Tuesday, September 3, 2013

KUIDAS ENNAST TRENNILE MOTIVEERIDA

Millal siis veel ennast käsile võtta kui mitte septembris. Mõnus suvi kõigil selja taga ning kindlasti ka mõningad lisakilod grillimisest juurde tulnud. Suvel inimesed puhkavad ja naudivad soojust, treeningud jäetakse kuidagi taha plaanile. Enamused lubavad ennast sügisel jälle kätte võtta. Aga kuidas siis saada tagasi trenni lainele? Kuidas ja millega ennast motiveerida?

Meie kaunis esifitnessist  Egle Eller Nabi käis Soomes Nicole Wilkinsi seminaril. Nicole on üks suurimaid supertaare fitnessi maailmas. Seminaril võti põhjalikult läbi motiveerimise punktid, mis minu jaoks töötavad 100% ning mida tahaksin ka teile jagada:

1. Sea end teistele eeskujuks: sõpradele, perele, kolleegidele- kellele iganes. Kui tahad alla anda, siis mõtle neile, kellele tahad head eeskuju näidata. Sa ei taha ju, et nad sinus pettuksid:)

2. Kujuta ette kui hästi end tunned kui oled oma eesmärgi täitnud. Mõtle kui palju head energiat saad sellest kui saad oma lemmik kleiti või teksasid kanda. Mõtle kui enesekindlalt see sind tundma paneb. Riputa oma kleit või teksad, millesse tahad mahtuda endale nähtavale kohale, et sul oleks pidevalt meeldetuletus miks peaksid valitud rajal püsima.



3. Ole valmis muutusteks. Proovi erinevaid treeninguid ja treeningkavasid, et vältida tüdimust. Püüa muuta raskusi, harjutusi, korduste arvu. Vali erinevaid rühma ja välitreeninguid.


4. Ümbritse end positiivsete inimestega. Veeda aega nendega, kes sind toetavad ja imetlevad. Mitte kõik sinu tutvusringkonnas ei pruugi mõista su eesmärke. Ära lase neil sinu pühendumust murda. Veeda aega nendega, kes sind mõistavad.


5. Märgista oma teekond. Tee ristike iga päeva peale kalendris, mil püsisid õigel rajal.


6. Kui oled mõnda aega tubli olnud, siis premeeri end selle eest! Luba endale midagi,mis sind õnnelikuks teeb- massaaz, maniküür, uued kingad. Kui eesmärgiks on kaalukaotus, pole suure pitsa söömine just parim valik enda premeerimiseks:)


7. Hinda oma tehtud tööd. Selle asemel, et keskenduda üksnes teha jäänud tööle, tuleta endale meelde, palju sa juba vaeva oled näinud.


8. Ära anna alla. Nagu öeldakse, heade asjade nimel, tuleb vaeva näha. Kui ideaalse figuuri saavutamine ja hoidmine oleks lihtne, jalutaksid kõik ringi ideaalsete kehadega. Niisiis näe vaeva oma eesmärgi nimel ja ära anna alla kui läheb raskeks


9. Näe oma positiivseid külgi. Mitte keegi teine ei saa olla sinu asemel. Ole õnnelik nende omaduste üle, mis teevad sind eriliseks. Ära muretse liialt omaduste üle, mida sul ei ole. Ära võrdle end teistega.




Päikest!

No comments:

Post a Comment