Saturday, September 21, 2013

GOLFIKOOL versus JOOGAKOOL

Sügis käes ning uuteks väljakutseteks valmis! Võtsin ette teekonna golfimaailma ning tegin taas algust joogaga. Olen alati arvanud, et õpin golfi alles siis ära kui olen 50-60 aastane, et eks see paras vanurite sport / hobi ole! Aga näed, pean oma sõnu sööma, golfikool selja taga, green card taskus ning vanuseks kõigest 27. :)
Mis on green card? Green Card on tunnistus sellest, et olen tutvunud golfi algtõdede ja mängureeglitega. Koolitus koosneb teooriaosast, kus antakse ülevaade golfi ajaloost, reeglitest ning üldtõdedest. Sellele järgnevad erinevad löögiharjutused harjutusväljakul ning range'il.
Kursuse käigus viib juhendaja jooksvalt läbi mitmeid teste erinevate löökide harjutamiseks ja kinnistamiseks.

Minek

Golf pole tegelikult üldsegi vanurite mäng ning mingit uimerdamist väljakutel tegelikult ei toimu, mida oleme harjunud filmides nägema. On isegi vastavad reeglid, et kui jääd seal teistele jalgu ning teatud ajaga rada läbi ei tee, siis määratakse sulle trahv. Seega tuleb olla tragi! Õpetajad olid meil väga mõnusad ja muhedad, tegid kõik puust ja punaselt ette.
Kuna oleme suured lennukärbsed ning reisime palju, siis tegelikult oligi viimane aeg meil see ära õppida. Välismaal reisil olles, oma kaaslasega golfi mängida, kaunis looduses, on ju vägagi ahvatlev. Ühel golfimängul jalutab inimene umbes 10 km ehk, mis saab veel parem olla - ilus loodus, värske õhk ning trenn KÄSIKÄES!

Läheb harjutamiseks

Nüüd aga joogakursusest! Kui ma aastaid tagasi massaazikoolis käisin, siis oli meil tunniplaanis jooga, kuhu tundi ma väga harva jõudsin, seda ka siis otse peolt. Tolajal ma ei saanud üldse pihta, et mis see jooga on ning miks nii paljud seda armastavad. Eks elurütm ning soovid olid siis hoopis teised! :)
Siis ei tulnud mu joogatundidest midagi välja, peas keerlesid hoopis muud asjad. Võtsin ennast nüüd uuesti käsile ning liitusin joogakursusega.




Mis on aga jooga?
Jooga on iidne süsteem ja filosoofia, mille eesmärgiks on keha, hinge ja vaimu arendamine. Sõna jooga tuleb sanskriti keelest, mis on vanaindia kirjakeel ning tähendab ühinema, ühendama, kokku tulema.

Jooga on füüsiline, vaimne ja hingeline treening. Joogaharjutused parandavad meie tasakaalu, suurenadavd jõudu ning vastupidavust. Tund ei koosne ainult lihaste venitustest ja pingutustest, vaid samal ajal õpitakse ka keskendumist antud tegevusele.




Joogaga alustamiseks ei ole vaja mingeid füüsilisi ettevalmistusi. Tundi võib tulla igaüks, olenemata kui heas vormis ollakse. Ei pea olema noor, sale ja painduv, et alustada joogaga. Joogasaalides treenivad väga erinevad inimesed - mehed, naised, noored, vanad, keskealised, ülekaalulised, rasedad jne.
Jooga on kõigile!

Kuid jooga ei ole lihtsalt harjutuste tegemine, see hõlmab endas väljatöötatud joogapooside sooritamist koos teadliku hingamisega. Jooga ilma teadliku hingamiseta on nagu tavaliste võimelimisharjutuste tegemine. Joogahingamine aitab vabaneda pingetest, mis kogunevad meie kehasse igapäevaselt. Hingamine laseb jooga asendeid sügavalt tunnetada ja annab teada, kui on aeg puhata. Joogaharjutuste sidumine hingamisega kindlustab ohutu treeningu, hoiab ära vigastused ning suurendab joogatreeningu tervendavaid omadusi. Harjutuste sooritamine koos teadliku hingamisega on suurepärane vahend jääkide, toksiinide ja stressi kõrvaldamiseks meie kehast.




Kõike kaunist Teile ning avastage ka Teie uusi hobisi, mis südamele pai teevad!

TULESÄDE


No comments:

Post a Comment