Friday, January 24, 2014

BEEBIOOTUS VOL1

Heihopsti! Nagu te märganud olete, siis pole ma eriti oma blogiveergudes kirjutanud beebiootusest, praegustest treeningutest, toitumisest, hehe ka tujudest ning teistest rasedusega seotud teemadest.

Olen saanud hulga kirju, et kas jagaksin juba nippe ning infot oma ootusest. Tegin endale selgeks, et teen seda kindlasti kui beebi on ilmavalgust näinud! Mõned nädalad on veel jäänud, pisike tüdruk peaks sündima 07 veebruar, nädal kaks siia - sinna võib muutuda, seega pean juba stardivalmis olema. :) Asjad on kõik ostetud ning ootavad pisikest preilit! Haiglakottki on koos kõigi minu ja tema asjadega!


Aga lepime siis kokku, et minu kogu beebiootusest saab lugeda siis kui kõhubeebi meiega. Seniks lisan muud huvitavat lugemist aktiivsele beebiootajale :

Siin me alles kasvame

Tulevane ema peaks liikuma kogu raseduse aja, nii vaimse kui füüsilise heaolu nimel. Oma keha peaks siiski kuulama tavalisest valvsamalt. Treeningliigutusi, mis ei tundu mugavad või meelepärased, ei peaks sooritama. Ei tohiks ka võrrelda end teiste rasedatega ega isegi omaenda eelnevate rasedusperioodidega. Liikumise harrastamisest või mitte harrastamisest ei tohi tekitada endale stressi, sest vaja on kanda suuremat koormat ja vorm paraneb ka argielu askelduste ja kasuliku liikumisega. Suurenenud keha kaal tõstab ka treeningu koormust, kuigi selle intensiivsust tuleb vähendada. Rasedatele on mõeldud ka oma liikumisrühmad nagu näiteks emmede võimlemine ja aeroobika. Ka sobivad hästi spinning, pilates, jooga ja vesiaeroobika, sest seal ei ole põrutavaid liigutusi ja igaüks võib ise valida oma treeningu koormust. Lisaks sellele pääseb treenima rühmas koos teistega - nii nagu ennegi. Beebiootel naisel tasuks kindlasti küsida treenerilt sobivaid liikumis- ja treenimisvõimalusi. Peamiselt jälgida, et ei tõstaks kiire hooga käsi pea kohale üles.

Kõike kaunist!

OOTUSÄREVUSES TULESÄDE


No comments:

Post a Comment