Saturday, July 21, 2012

Tempokas ringreis vol2 - michelini tärni restoranid

Sorry kallid sõbrad, Elx pole Teid unustanud, lihtsalt härra kiirus taga olnud. Ringreisil on raske leida see hetk, mil rahulikult maha saad istuda ja kirjutada, pluss, et internet oleks korralik. Hüppan nüüd aega tagasi ning teen kiire ülevaate.Võtsime Malagast meie auto ning hakkasime väikseid Hispaania linnakesi läbi võtma. Ma jumaldan Hispaaniat, maailmas palju ringi rännates, jään selle juurde, et Hispaania kutsub alati tagasi. Temperamentsed, rõõmameelsed inimesed panevad Hispaaniat igatsema iga inimese, päike on ka loomulikult suureks sõbraks.

Äge kogemus ühest kloostrist, mis asub mägedes ning nüüd on sellest tehtud hotell, kus meie elasime - sellistel kohtadal on väärtus.



See imeline SOE hommik - olen sind oodanud...




Hispaanlastele meeldib väljas söömas käia, neil on tohtult palju restorane. Igas väikses külas on mitu head restorani. Restorani minnakse kogu perega, nad on vägagi perekesksed inimesed, hispaanlased hoiavad ennem mujalt kokku aga väljas söömisest nad ei loobu. Käisime mitmes Michelini tärni restoranis jälle - jäime väga rahule.



Mis asi on Michelini tärn?
Michelini tärn on maailma kuulsaim ning olulisim gastronoomiatunnustus, mida jagatakse restoranidele nende kulinaarse taseme alusel. 


Esmakordselt jagati Michelini tärne aastal 1926, kui Michelini firma hakkas lisaks muule andma välja oma kuulsat Punast Teatmiku, mis lisaks teedeatlasele hakkas üles märkima teedele jäävaid restorane ning hotelle. Orienteerumise lihtsustamiseks hakati asutustele kvaliteedi alusel jagama tärne.
Michelini tärne jagatakse ühele restoranile maksimaalselt kolm. Maailmas on kolmetärniseid restorane kokku 81 ning 26 asub neist Prantsusmaal.

Oleme külastanud Michelini tärni restorane igas riigis, kus vähegi võimalik. Siiani parimaks on meie jaoks Hispaanias, San Sebatianis olev Michelini 3* restoran - lihtsalt amazing serveerimine.  Näiteks, ujuvad eluskalad sinu taldrikus, kust sa sööd, paberi-, kreemide-, huulepulkade jne söömine. Michelini tärni restoranid on muidugi väga, väga kallid - aga siiski soovitan soojalt, ennem hoidke mujalt kokku, seda elamust ei anna võrrelda teiste restoranidega.
 

Maailma kuulsaima reisijuhi Michelin Guide järgi tähendab üks tärn "väga head restorani omas kategoorias, mida tasub külastada", kaks tärni tähendab "suurepärast kulinaariat, on põhjust teha reisikavas muutus ja külastada" ja kolm tärni tähendab, et "tegemist on imetabasse kokandusega, nõuab kindlasti eraldi külastust".


Michelini tärni restoran Eesti?

Eesti kuulsad peakokad ning restoraniärimehed on veendunud, et aeg peab kunagi sinnamaani jõudma, et ka Eesti restoranidele antakse gastronoomiamaailma kõrgeim tunnustus ehk Michelini tärn, kuid nad on samavõrra veendunud, et väga oodatud tärnist eemaldab meid veel terve igavik.

PÄIKEST TEILE NING MAITSVAID ELAMUSI!

No comments:

Post a Comment