Wednesday, March 20, 2013

LUMELAUA TRIP PRANTSUSMAAL

Seekordne lauatrip oli ikka täielik spordilaager. Hommikul vara ülesse, korralik hommikusöök ning kohe mäele. Ühtegi laua vaba päeva meil see reis ei olnud. Kohta, kus me olime ( Prantsusmaa Põhja - Alpid), loetakse maailma üheks suurimaks suusa piirkonnaks, mis koosneb kolmest orust - Meribel, Belleville ja Courchevel


Tuntumateks suusaküladeks on Meribel, Val Thorens ja Courchevel.
Kolme Orgu iseloomustab 600 km tähistatud radu, 1200 lumekahurit ja 200 suusalifti. Kolmes Orus on kasutusel ühtne suusapass, mis annab omanikule suurepärase võimaluse nautida kõikide sealsete suusakeskuste radu ja kasutada suusalifte.


Lautajaid oli Prantsusmaal vähem võrreldes Austria / Itaalia / Sveitsiga.  Minu jaoks on laud ikka palju ägedam - kuidagi väljakutsuvam ja noortekam. Jumala äge on ikka vaadata, kuidas 50aastane tuleb lumelauaga mäest alla mitte suuskadega 😃
Teet on mul muidugi eriti proff, tema mind lumelaua juurde tõigi. Ennem sõitsin suuska ainult. Teet hüppab kopterist värskesse lumme, kus keegi pole sõitnud - täitsa hull! Mina veel naudin ikka rajal sõitmist 😃 Ükskord ta meelitas mind ka ühele mäele, kus keegi polnud sõitnud. Siiamaani saab selle eest pikki päid ja jalgu. Tegelikult ikka uhke tunne oli ka aga vot ei kisu enam seda tegema. 

Meie koht Val Torens oli asukohana mõnus - lumelauad / suusad maja ees alla, siuh tõstukile ning kõrgustesse. Eestlasi oli meid tripil kokku 20, ainult 4 neist sõitsid lauda.

Kõrgustes

Lumelaudadega kihutasine ka Courchevel'i. Restoranid, mis seal mägedes asuvad on ikka ägedad - mäerestorani saab tulla ka oma kopeteriga. Kopteri maandumisplats on mäel restoranide kõrval. Dom Perignon/ austrid / must kalamari /kaunid naised / uhked kasukad / punased vaibad /härrasmehed  triiksärkidega - selliste sõnadega sai seda kohta kirjeldada küll. Mujal sellist mäerestorani polegi näinud. :)









Noo nii need ohatised tulidki mul :)

Meil oli  mägedes sõites koguaeg pulsikell ja -vöö peal. Igaõhtu vaatasime, et kui palju keegi sõitnud on, mis pulsiga ning palju kaloreid kulutanud. Kaloreid läheb ikka lauatades kõvasti. Kusjuures Suunto kella kasutamine motiveerib mind alati järgmisel päeval rohkem tegema.  Ma kasutan seda koguaeg ka jalutades!  Suunto spordikellad on meid täielikult ära võlunud!


Lemmikud lumelaua kohad on meil siiski Sveitsis ning Austrias. Austrias muidugi oli see miinus, et igaõhtu oli afterski pralle. Algas mäel, siis mäe all, siis jagus veel neid auke, mis ööni avatud. Nad ikka suured pidutsejad! Treeninglaagrist ei tule ju nii midagi välja.


Loeme tripi õnnestunuks ning lehvitame südamerahuga kulutatud kaloritele järgi :)


HEAD!

TULESÄDE

No comments:

Post a Comment