Friday, April 13, 2018

RAAMATU VALMIMISE PROTSESS

Terekest kallid sõbrad!

Kas keegi üldse veel loeb tänapäeva kiires tempos blogisi? Kas ainult mulle tundub, et blogide aeg on möödas? Kas Sina loed? Paari-sekundilist videot vaadatakse meelsamini mulle tundub :) Sellepärast olemegi ka meie peamiselt instagrammi kolinud. Seal teeme põnevaid loosimisi, videosi, storysi, jagame pilte jne.

Meie konto link:
https://www.instagram.com/lapsegavormi/?hl=en


Samas jällegi, teate kui tore on vahel sukelduda oma vanadesse blogi juttudesse. Hästi äge on näha, kuidas ma olen arenenud, millest alustanud, kust alustanud ning kuidas edasi liikunud. Just selle nimel juba tasub kirjutada, just täpselt, enda nimel, et oleks põhjust ka endale pai teha kui olen ennast mingil moel ületanud.

Ma lubasin kirjutada, et kust me leidsime selga kõik need ühesugused riided raamatu piltidel. Oeh, te isegi ei kujuta ette kui raske see kogu protsess oli. Pildistamine oli kesksuvel Eestimaa ilusamates kohtades. Kui nüûd aus olla siis suveks seda küll nüüd pidada ei saanud :D
Otsisime usinalt õmblejat, kes õmbleks meile lastega ühesugused riided, paraku aga olid kõik õmblejad puhkusel või siis liigselt hõivatud, et meile kostüüme veel tegema hakata.

Meil ei jäänud muud üle kui leida "valmisriided" poest. Käisisme läbi kõik Tallinnas olevad lastepoed, Tartus-, Pärnus-, Rakveres-. Raske oli leida meile kolmele ühesuguseid riided, mulle, kes ma olen 178cm pikk, Säde 104cm ja Sära seal juures ju veel täitsa beebi oma 68cm'ga. Tagasi mõeldes oli see vast ikka tõsine väljakutse koos oma kahe beebiga neid riideid poest leida, proovida, kokku sobitada.

Lenne retuusid meile kolmele



Viimasest poest nagu ikka leidsime juba täitsa ägedaid retuuse nii suuretele kui väikestele. Eesti lasterõivaste bränd Lenne, neil ainukesena oli tõesti ühesuguseid kifte loomadega retuuse nii suurtele kui väikestele. Zara tuli meile ka appi ning lihtsamate t-sârkidega abistas meid Terranova.

Riided olemas yess, nüüd vaja ainult need meile kõigile selga ajada ja hakata aga muudkui harjutusi üles pildistama. Ohh, oleks see siis ainult nii kerge olnud nagu ma vaimusilmas seda ette kujutasin. Esiteks oli väga vihmane ja tuuline suvi. Juunis ja juulis polnudki mitte ühtegi sooja ilma, tundub imelik mõelda aga nii see oli. Mitmeid kordi sõitsime mere äärde, kogu tavaar kaasas aga no nii külm oli, et ei suutnud mitte ühtegi normalastet pilti seal teha. Endalgi olid varbad jääs, rääkimata lastest. Arvake ära kui hea meelega nad teistel kordadel tahtsid pildistama minna. No tepsmitte ei tahtnud! See oli tõesti üks väga suur töö nad kõigile nendele piltidele saada.

Kristiina Heinmets Aigro ja Eliko Haak lastega raamatuesitlusel

Mõnipäev oli nii, et meigikunstnik Katrin Sangla oli mulle kauni loomuliku fotomeigi ära teinud aga pilte peale seda ei saanudki teha kuna lapsed töötasid totaalselt vastu. Lihtsalt lollitasid, tatistasid oma riided täis, tõmbasid patsikummid peast, nõudsid süüa, jooksid eest ära jne nagu tavalised lapsed teevad :D Võtteplatsidel tuli koguaeg midagi ette, iga jumala kord. Igal sekundil oli adrenaliini pedaal põhjas.

See, kuidas me kodus teeme ühiselt trenni, on hoopis midagi muud - siis ma panen salaja kaamera nurka filmima. :) Oleme kodustes tingimustes, sättimata ning lõbusalt meelestatud. Lastele väga meeldib treenida koduses keskkonnas. 
Proffesionaalselt ja teadlikult lastega pilte teha on ikka väga väga raske. Ma olen lihtsalt päriselt kogu hingest happy, et see kõik on nüüdseks selja taga :D ning lapsed pidasid siiski lõpuni vastu ja ma ise ei sattunudki hullumajja :D Pigem see protsess muutis mind veelgi rahulikumaks, ma ei kujutagi praegu ette, et mis see küll olema peaks, et mind laste peale karjumas näha. :)

Meie suurimad tänud armsale ja heale fotograafile Lisette Erin'ile, kes kõik selle pulli pidi meiega kaasa tegema! :)))

Raamatut saab tellida ikka: www.lapsegavormi.ee

Olge mõnusad!
Sädemed


1 comment:

  1. This comment has been removed by a blog administrator.

    ReplyDelete