Thursday, February 14, 2013

BRASIILIA - RIO SAMBAKARNEVAL

Heihei mu kallid blogi jälgijad! Esmalt tervitan teid troopikast - ilm meil +32 kraadi ja vesi +27, seega isegi Elx supleb hea meelega vees. Nii palju on juhtunud vahepeal, ei tea kohe, kust alustada. Alustan siis sellest, et jäime oma lendudest maha esmakordselt ning pikendasime Brasiilia reisi. Pidime olema tegelikult juba 14veebruar Eestis ning sealt edasi Tai 15veebruar. Kahju on sellest, et Tai lennupiletid olid meil juba ostetud ning lennuaegu ei saanud enam kuidagi muuta ka. Algul oli ikka meel väga nukker, kahjum ju nii suur! Sain õnneks oma hambaarstilt meeldiva meili, et võime reisi pikendada 11 päeva. Pidime Eesti üheks päevaks lendama ainult sellepärast, et mul oli arstiaeg. Seoses lõualuu operatsiooniga pean arstile  ennast tihedamini näitamas käima. Aga nüüd asi jonksus naudime Brasiiliat kauem ning Tai jääb ära.

Aga siis reisist - esimesena muidugi Rio de Janeiro karneval. Minu unistus on olnud olla selle tralli sees! Olen aus, see on palju lahedam meedias kui reaalselt. Rio sambakarnevali ajal on meeletult palju inimesi linnas - igal pool tänavatel on trall ja vile! Kaks päeva fun ning sealt edasi see väsitab! Just lugesin, et karnevali ajal käis  linna tänavatelt läbi umbes 5 miljonit inimest - kujutage ette. Õnneks meil piletitega joppas, saime korraldajate sektorisse, ruumi oli palju ning vaatasime esinejatega tõtt.  Mis see Rio karneval siis tegelikult on? Tegelikult on see võistlus sambakoolide vahel. Iga sambakool teeb endale kostüümid, - auto  valib tantsijad, mõtleb story jne. Mina kujutasin endale ette, et daamid lopsakate vormidega tantsivad suurte sulgedega kõikjal. Aga tegelikult igal koolil tuleb ainult paar sellist sulgedega lopsakat daami ees ja teised lihtsamates kostüümides järgi. Muidugi need sulgedega sambatajad on tasemel aga ootasin just rohkem selliseid.

See karneval sambadroomil on pigem selline suur meediapomm, meil aga õnnestus käia veel päris õigel  retro sambapeol - täielik elamus. Üritusest võtsid osa ligikaudu 20 inimest - kõik teadsid kõiki. Meil õnnestus sinna punti ilusti sisse sulanduda. 20-70aastased tegelased tantsisid/laulsid  kirglikult. Koht on sellise mõnusa feelinguga - selline tilluke tänavale avatud kõrts ! Selle koha omanik on kepiga vanaonu, kes selle koha on omal ajal teinud! See onu enam küll tantsu ei löönud aga see eest laulis tuliselt! Vanemad tädid nii mõnusalt sambatasid - õpetasid hea meelega ka meile samme! Milline hea emotsioon kogu eluks!


Rio de Janeiro karneval


Rio de Janeirost veel - rannad on ilusad. Copacabana, Ipanema, Leblon - kõik on mõnusad! Rannajoon on pikk, valge ja puhas! Käisime ka Rio nn glamuurikohas - Aqueloo beach club'is, sinna sissepääs maksab umbes 40 euri. Selle sees pole ei rannatooli, ega ühtegi jooki. Suurem laud, kus sees jooogid ja voodid maksis 2000 euri. See ainuke selline rannaklubi moodi asi Rios. Selle rannaklubi kohta kehtib lause - kui sind siin pole, siis sind pole olemaski! Ülehinnatud jõukate inimeste võsukeste koht!


Ipanema love


Copacabana monkey


Natuke glamuuri ka



Riost väljasõites kohtab palju armsaid linnakesi - lemmikuks sai Buzios. Niinimetatud  Brasiilia St Tropez - armsad restoranid, kohvikud, poed, butiik hotellid, rannad - tasemel! Mõnus koht oli ka Barra - suured, uhked majad ning imeilusad rannad. Barrast edasi sõites kohtab erinevaid surfirandu ning -linnu. Väiksemad kohad toovad esile Brasiilia troopikavõlud.


Ning nii me vurame ühest kohast teise - Buzios


Tere ilus troopika hommik


Meil on täielik tervisekuur siin olnud, kõik hommikud  on alanud värskete mahlade ja -puuviljadega! Nii mõnus - tunnen kohe, kuidas tervis tuleb. Me siin üldse sööme vähem ja liigume rohkem. Täna käisime veel pikal kanuumatkal.  Elame hetkel täielikus dzunglis imearmsas bungalows. Ümber on veel mitmeid saari, kuhu ainult paadiga pääseb. Temperatuur koguaeg sama - nii päeval kui öösel - loodus on lopsakas ning kõik õitseb mühinal. Vahepeal tuleb troopika kohaselt  pisut ka vihma, aga siin see vihm nii meeldiv, soe on ikka!


Ilusa hommiku algus

Soovitan endiselt palju salatit pugida

Elu keset loodust


Oskavad kleite siin teha - värvilised + pikad :)






meie rand 

Copacabana

meie väike fitness bungalow


Järgmise kodu fitness keskus

Praeguseks kõik! Kõike kaunist teile sinna!
Sööge vähem, liikuge rohkem, naerge veelgi rohkem!


1 comment: